The Historic Centre of Kraków, the former capital of Poland, is situated at the foot of the Royal Wawel Castle. The 13th-century merchants’ town has Europe’s largest market square and numerous historical houses, palaces and churches with their magnificent interiors. Further evidence of the town’s fascinating history is provided by the remnants of the 14th-century fortifications and the medieval site of Kazimierz with its ancient synagogues in the southern part of town, Jagellonian University and the Gothic cathedral where the kings of Poland were buried.  [UNESCOs beskrivning] 

Föreläsning av Arthur Sehn, styrelsemedlem i Svensk-Polska Föreningen i Stockholm. Arthur är föreläsare och historiker samt född och uppvuxen i Krakow. Han håller uppskattade, kulturhistoriska föreläsningar med inriktning främst på Central- och Östeuropa. Föreläsningen sker på svenska och ingår i Internationella kulturprogrammet, Polska 100 i samarbete med Polska institutet.

Torsdag 8 november kl 1800. ABF Stockholm, Sveavägen 41. Fri entré.

Föreläsningen ingår i serien Nyfiken på Polen och arrangeras av ABF Stockholm och Svensk-Polska Föreningen i Stockholm.